Belen yokuşundan

Belen yokuşundan

Hatay'ın Belen ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon asker uğurlayan kalabalığın arasına daldı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı. Hatay’ın Belen ilçesi Topboğazı mevkisinde akşam saatlerinde henüz sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen kamyon,

Editor: Haber Editörü
07 Mayıs 2023 - 01:23

Belen yokuşundan indiği sırada refüjü geçip, park halindeki araçlara da çarparak asker uğurlamak için bir akaryakıt istasyonunun olduğu bölgede toplanan kalabalığın arasına daldı.Kamyon ve çarptığı 2 minibüs alev alırken, büyük korku ve paniğin yaşandığı bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Yol araç trafiğine kapatılırken, yanan araçlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

“YANARAK CAN VERDİLER”

Görgü tanığı Ali Sarraç, gazetecilere, çarpışan araçlardan birinin sağ tarafa yattığını, diğerinin asker uğurlama töreni için bekleyen araçlara çarpması sonucu yangın çıktığını söyledi. Sarraç, kazada ölenlerin bazılarının yanarak hayatını kaybettiğini öne sürdü.

CAN KAYBI 12’YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 12’ye yükseldiğini, 3’ü ağır 31 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* “Antakya'nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir.

* Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum.”