Meclis Gündeminde Ziraat Mühendislerine Sınav Zorunluluğu

Meclis Gündeminde Ziraat Mühendislerine Sınav Zorunluluğu

Ziraat mühendislerinin sorumluluğu altındaki işlerin, yönetmeliklerinin değişmesi ile hem orman mühendisi hem de orman endüstri mühendislerinin de bu işlemleri gerçekleştirilmesi meclis gündeminde tartışmalara neden oldu.

Editor: Haber Editörü
22 Temmuz 2020 - 00:29 - Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 14:10

Tartışmaların nedeni ise ziraat mühendislerinin ilaç bayiliği ya da satışı için aldıkları diplomanın yanı sıra zorunlu sınava tabi tutulmaları ve bunun yanı sıra ziraat mühendislerinin dışındaki kişilerin de zirai ilaç bayiliği açabilmesi ve de satabilmesidir.

Ziraat Mühendislerine Sınav Zorunluluğu Kabul Edilemez

Yönetmeliğin değiştirilmesinin „Kabul edilemez“ olduğunu CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Bu işin eğitimini üniversitede alan ziraat mühendislerini yetki belgesi için zorunlu sınava sokanların bu ‘akıl tutulması’ kararını gözden geçirmelerini talep ediyoruz” sözleriyle dile getirdi.

Aynı zamanda sözlerine ek olarak orman mühendislerine yönelik bitki koruma ürünlerine hem toptan hem de perakende bir şekilde satış izinlerinin verilmesi, kabul edilebilecek bir konu olmadığını dile getiren Barut: “Mesleğimize, işimize ve sevgi dolu meslektaşlarımıza büyük zarar verecek olan bu değişikliği iptal etmeyi umuyoruz "diyerek sözlerine devam etti.

Sözlerine “Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Soru önergeleri, meclis çalışmalarını ve kanun değişikliği talepleri ile bu konuyu Meclis gündeminden çıkarmayacağız. Bu değişikliğin iptal edilmesini sağlamak için gerektiğinde yasal önlemler almak üzere meslektaşlarımızla birlikte çalışacağız. Mücadelemizin bu tarihsel hatadan dönülmesi için devam edecektir. Tarım ve Orman Bakanlığını sorumluluk duygusuyla göreve çağırıyor, bu yanlışı düzeltmeye davet ediyoruz" şeklinde devam etti.