Muharrem İnce’den Adaylıktan Çekilme

Muharrem İnce’den Adaylıktan Çekilme

Muharrem İnce’den Adaylıktan Çekilme Açıklaması Geldi. Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine seçimden çekilme şartını açıkladı. Bakın Çekilmek amacıyla Hangi Şartı Sunmuş?

Editor: Haber Editörü
04 Mayıs 2023 - 23:51

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın cumhurbaşkanı muavini olmasına karşı çıktığını ifade eden İnce, “Davutoğlu ve Babacan’ı göndersinler, CHP’ye destek vereyim. Ben gereğini yapmaya hazırım. Babacan ve Davutoğlu çekilirse Kılıçdaroğlu’na destek vereceğim.

Üç adet cumhurbaşkanı muavini yeter. Sayın Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Bu isimler yeter, ben bir şey istemiyorum.” ifadelerini kullandı. “Bunu namacıyla daha evvelce dile getirmediniz?” sorusuna da cevap veren İnce, “Siyaset bu. Ben size ‘Niye bu kıyafeti giydiniz?’ diyor muyum? Ben bu ülkede iddialı bir siyasetçiyim. 16 milyon oy almış bir siyasetçiyim. Öncesini, sonrasını ne yapacaksınız? Ben güzelce söylüyorum. Bunun zamanlamasını da ben yapayım müsaadenizle. Zamanımız bol, 10 gün var… Destekleyeceğim, at ikisini kenara… Olmaz onlarla, onları da yargılayacağız. Öyle yok, Yüce Divan’a gidecekler. Var mı bundan güzel teklif?” dedi.